Om faget
Send mig en mail
Anja Berrill - Afspænding og Psykomotorisk Behandling
Se min profil på Facebook

Om faget - Holistisk Afspænding

Skolen for Holistisk Afspænding blev oprettet I 1976 af Caroline Fredtoft, tidligere sygeplejerske, men hun uddannede elever fra 1953 under afspændingspædagogisk forbund af 1951. Selve det afspændingpædagogikse fag blev udviklet i 1940'erne af Gerda Alexander, Ingrid Prahm og Marrushia Berg. De havde hver deres baggrund for at udvikle faget og lavede hver deres skole. Afspændning er oprindeligt udsprunget af dans, skuespil og rytmik og har rødder tilbage til 1800-tallet.

 

Der har gennem årene været flere forskellige afspændingpædagogiske skoler, men udviklingen og økonomi har medført at mange skoler blev samlet til en offentlig afspændingspædagogisk uddannelse beliggende hhv. i HillerødI(CVU) og Randers (JCVU). Skolen for Hollistisk Afspænding valgte af flere årsager at fortsætte som en privat uddannelse ud fra mesterlære princippet, hvor den tætte kontakt til de studerende og deres kropsligeudvikling blev vægtet højt. Skolen har alle dage fokuseret på den individuelle klientbehandling og undervisning i afspænding på små hold højere end bevægelsesfag.

 

Skolen ophørte desværre med at eksistere med udgangen af 2013, men elever og lærere har stadig sparring og udveksler behandling med hinanden.

 

Kilde:Ingrid Røder, Holistisk Afspænding - Teori og metode.